23.12.16

Ένα παραμυθένιο κουκλόσπιτο!


1 ημέρα και κάτι για τα Χριστούγεννα! Πολύ μου αρέσει αυτή η αντίστροφη μέτρηση! Ειδικά από τότε που έγινα μαμά τα Χριστούγεννα τα αγαπώ ακόμη περισσότερο. Είναι μαγικές αυτές οι ημέρες, παρόλο το τρέξιμο να τα προλάβουμε όλα.

Σε προηγούμενη ανάρτηση μου σας είχα πει ότι εδώ και καιρό έχουμε γράψει το γραμματάκι μας στον Άγιο Βασίλη, δεν σας είπα όμως τι ζήτησε η μεγάλη μου κόρη από τον Santa. Ένα παραμυθένιο κουκλόσπιτο! Με πόρτες, παράθυρα και πολλά δωμάτια μάλιστα. Συγκεκριμένα μου είπε ότι το θέλει με πολλά δωμάτια για να παίζει μαζί με την αδελφούλα της και "να χωράνε όλες οι κούκλες μανούλα"...μου είπε. Τι να κάνει λοιπόν η μανούλα...ξεκίνησε το ψάξιμο. Αρχικά έριξα μια ματιά στα έτοιμα κουκλόσπιτα, που υπάρχουν στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών. Μου φάνηκαν όμως μικρά τα περισσότερα και σχεδόν πανομοιότυπα. Ήθελα κάτι ιδιαίτερο και όσο πιο κοντά γινόταν στα ζητούμενα χαρακτηριστικά. Οπότε ξεκίνησα την έρευνα για να βρω ένα χειροποίητο κουκλόσπιτο. Γιατί εννοείται ότι πάντα προτιμάμε το χειροποίητο, αντί του εργοστασιακού. 

Με τις λέξεις κλειδιά στη μηχανή αναζήτησης, κουκλόσπιτο & χειροποίητο...´Ευρηκα! Ένα εργαστήριο στη Β.Ελλάδα με πολύ προσεγμένες κατασκευές. Εννοείται χειροποίητες, με φυσικά υλικά, μα πάνω απ´ όλα ελληνικές κατασκευές! Πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Όλα παραμυθένια. Σπιτάκια κουκέτες, πολλών ειδών κουκλόσπιτα, ονειρικά ξύλινα παιδικά κρεβατάκια και διάφορες άλλες ευφάνταστες ξυλοκατασκευές!
Τόσα διαφορετικά κουκλόσπιτα και όλα ονειρεμένα! Από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνουν! Και αυτό το καταλαβαίνει κανείς αμέσως από την πρώτη κιόλας επικοινωνία.

Μπορείς να δεις όλες τις κατασκευές εδώ https://www.facebook.com/xylokataskeves.ergastiri/

Και εάν παρόλη την ποικιλία του εργαστηρίου, δεν βρεις αυτό που ψάχνεις, να ξέρεις ότι μπορούν να δημιουργήσουν σχεδόν οτιδήποτε έχεις στο μυαλό σου για το δωμάτιο της πριγκίπισσας ή του πρίγκιπα σου!

Παραλάβαμε σήμερα λοιπόν το δικό μας κουκλόσπιτο και αύριο οι μικρές θα το λάβουν επίσημα πλέον από τον Άγιο Βασίλη!

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας έχω και τις σχετικές φωτογραφίες.

Προς το παρόν σας παραθέτω κάποιες από τις δημιουργίες του ξυλουργικού εργαστηρίου.




Καλά Χριστούγεννα λοιπόν!
Η Γέννηση του Χριστού μας να φέρει φως και αγάπη στις ψυχές όλων μας!

Σας φιλώ,
Αγγελική



Δεν υπάρχουν σχόλια: