Η πιο εύκολη & νοστιμότατη πίτσα λοιπόν, με λίγα και απλά υλικά.
Χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη
----------------
• 500γραμ. αλεύρι
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
• 1 κ.γ αλάτι
• 400ml χλιαρό νερό
• 2 κ.γ ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
-------------------
Χρησιμοποιούμε πάστα τομάτας, λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λαδάκι και λίγη ρίγανη. Ζεσταίνουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε. Θέλουμε η σάλτσα να είναι λιγο πηχτή.
Εκτέλεση
------------
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ, το λαδώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε ολο το αλεύρι μέσα σε αυτό.
Κατόπιν προσθέτουμε τη μαγιά και σιγά σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό. Πριν αδειάσουμε ολο το νερό, κάνουμε ένα ελαφρύ ζύμωμα, ώστε να δούμε την πυκνότητα της ζύμης μας. ΠΡΟΣΟΧΗ- δεν θέλουμε η ζύμη μας να είναι νερουλή, αλλά ούτε πολύ σφιχτή. Ουσιαστικά θέλουμε να τραβάει/κολλάει λιγάκι καθώς την πιάνουμε. Τέλος ρίχνουμε το αλάτι & το υπόλοιπο λαδάκι και κάνουμε ένα τελευταίο ζύμωμα.
Σκεπάζουμε το μπωλ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου.
Τέλος, ετοιμάζουμε το ταψάκι μας. Το λαδώνουμε και ελαφρώς το αλευρώνουμε. Αφού η ζύμη έχει φουσκώσει την βάζουμε μέσα και την ανοίγουμε με τα χέρια μας, ώστε να ακουμπήσει τα άκρα του ταψιού.
Απλώνουμε τη σάλτσα πανω στη ζύμη και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας, για να ολοκληρώσουμε την πίτσα μας.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στο 200C βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου