6.10.17

House Bed (DIY)



Σπίτι κρεββάτι ή αλλιώς house bed, το πιο περιζήτητο και πολυφωτογραφημένο κρεββάτι για νήπιο αυτή τη στιγμή. Ακριβώς γιατί δεν έχει ύψος, αποτελεί μία από τις ιδανικότερες λύσεις, για την μετάβαση από την κούνια σε κρεββάτι. Και βάση της Μοντεσσοριανής φιλοσοφίας, είναι η πιο ασφαλής επιλογή.

Δυστυχώς όμως, όσο και αν έχω ψάξει, δεν έχω καταφέρει να το βρω έτοιμο σε κάποιο κατάστημα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα, για το πως μπορεί κανείς να το κατασκευάσει μόνος του. Η αλήθεια είναι, ότι δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Εάν βέβαια δεν το έχετε τόσο με τα diy, υπάρχει πάντα και η εναλλακτική, να επισκεφθείτε έναν μαραγκό με το σχέδιο του κρεββατιού και να το φτιάξει για εσάς.





Το μέγεθος λοιπόν του κρεββατιού, εξαρτάται πάντα από τον χώρο που διαθέτετε & εννοείται από το στρώμα που έχετε ή θέλετε να αγοράσετε. Ξύλα μπορείτε να προμηθευτείτε από διάφορες εταιρείες/μαραγκούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο απλό οικονομικό, αλλά θα χρειαστεί να τριφτεί, λόγω των πολλών ρόζων που έχει αυτός ο τύπος. Και κατόπιν να βαφτεί με χρώμα εάν θέλετε ή ένα βερνίκι ματ ή γυαλιστερό.

Αναλυτικά λοιπόν το σχέδιο απεικονίζεται στην παρακάτω φωτό, οι διαστάσεις των δοκών αλλά και της κάθε πλευράς. Και ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αφορά στρώμα 80*130εκ παιδικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια: