7.2.18

Ιδέες για οργάνωση & τακτοποίηση παιδικού δωματίου.



Δυστυχώς ή ευτυχώς όταν έχεις παιδάκια, ο μινιμαλισμός πάει περίπατο. Και όσο και εάν προσπαθείς να το αποφύγεις, κάποια στιγμή θα βρεθείς ανάμεσα σε στοίβες παιχνιδιών. Εκεί λοιπόν επιβάλλεται η σωστή και επιμελής οργάνωση του παιδικού δωματίου. Σίγουρα η δυσκολότερη αποστολή για κάθε μαμά. Τόσα, μα τόσα πράγματα σε ένα χώρο λίγων τετραγωνικών. Αμέτρητα ρούχα, παιχνίδια & βιβλία. Ένας μικρός γολγοθάς, αλλά με λίγη φαντασία για όλα υπάρχει λύση.

Καταρχήν πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε τακτοποίηση, δώρησε παιχνίδια που τα παιδάκια σου έχουν βαρεθεί, ρούχα που λόγω μεγέθους  δεν θα ξαναφορεθούν και οτιδήποτε άλλο θεωρείς περιττό.

Ξεκινάμε λοιπόν! Το σημαντικότερο σε ένα παιδικό δωμάτιο, είναι μία σωστά τακτοποιημένη ντουλάπα. Εκμεταλλευόμαστε την κάθε γωνία της ντουλάπας μας, χρησιμοποιώντας, καλαθάκια, διαχωριστικά συρταριών, κουτιά αποθήκευσης και αν όχι ίδιες, τουλάχιστον παρόμοιες κρεμάστρες (προτιμάμε τις λεπτές, ώστε να εξοικονομήσουμε χώρο). Tip: Μπορείς επίσης να κρεμάσεις θήκες, στο εσωτερικό μέρος της πόρτας της ντουλάπας για αποθήκευση μικροαντικειμένων. Το ίδιο ισχύει και για την πόρτα δωματίου. Όπου, εκτός από τις θήκες αυτές, μπορείς να βάλεις επίσης και μια κρεμάστρα πόρτας.




Για τα παιχνίδια, επιστράτευσε κουτιά, καλάθια, θήκες υφασμάτινες κτλ. Στις παρακάτω φωτό θα δεις πολλές πρακτικές ιδέες οργάνωσης παιχνιδιών & βιβλίων. Επιτοίχιες βιβλιοθήκες με λεπτά ράφια, για εξοικονόμηση χώρου είναι μια απόλυτα πρακτική ιδέα.








1 σχόλιο:

daphnie είπε...

Αχ, και γω κάπως έτσι το ξεκίνησα αλλά.. αν βγάλω φωτό μερικές μέρες που είναι όλα στο πάτωμα.. είναι μια απελπίσια ;) τέσπα, τουλάχιστον η μικρή μου το διασκεδάζει ;)