11.12.16

Διδάσκουμε στα παιδιά μας την αγάπη!






Πώς θα διδάξουμε το παιδί μας να αγαπά και να είναι η καρδιά του γεμάτη καλοσύνη;

Ένα παιδάκι μοιάζει λιγάκι με άγραφη πλάκα, οπότε αν γράψουμε επάνω τα λάθος πράγματα, τότε θα αναπαράγει τα λάθος πράγματα. Είναι σημαντικό η δική μας στάση απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, να ενισχύει το συναίσθημα της αγάπης.

 Από τις πρώτες ημέρες της ζωής του παιδιού, η αγάπη των γονιών του, θα αποτελέσει το κυριότερο συστατικό στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του. Είναι απαραίτητο να εκφράζουμε την αγάπη μας προς το παιδί έμπρακτα, με τη φροντίδα, τη ζεστή αγκαλιά, αλλά και με λόγια. Χρειάζεται να λέμε στο παιδί μας πόσο το αγαπάμε. Με τη παραμικρή ευκαιρία να του δίνουμε απλόχερα την αγάπη μας. Είναι σημαντικό μεγαλώνοντας να τους δείχνουμε πως τα αγαπάμε για τις μοναδικές τους ικανότητες. Έτσι μαθαίνουν να αγαπούν και εκείνα τον εαυτό τους. Διαμορφώνουμε για τα παιδιά μας ένα περιβάλλον υποστηρικτικό.

Αγαπάμε το σύζυγο/σύντροφο μας και προσφέρουμε ένα περιβάλλον ηρεμίας και ευτυχίας για το παιδί μας. Η αγάπη μας να είναι άνευ όρων και ανιδιοτελής. Να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, να προωθούμε τη συμπόνοια, γι' αυτούς που το έχουν ανάγκη και με κάθε ευκαιρία να το κάνουμε πράξη. Να αγαπάμε τη διαφορετικότητα και τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων γύρω μας. Να φροντίζουμε το περιβάλλον και τη φύση, να αγαπάμε τα ζώα και να μάθουμε στο παιδί μας το ίδιο.

Να μάθουμε στο παιδί μας να αγαπά δεν είναι εύκολο και ειδικά έτσι όπως εξελίσσεται η κοινωνία, γι' αυτό θα πρέπει η προσπάθεια μας να είναι συνεχής, στοχευμένη και ειλικρινής. Θα πρέπει πρώτα εμείς λοιπόν, ως γονείς να αγαπάμε πραγματικά και άνευ όρων. Λειτουργούμε ως το βασικότερο πρότυπο στα μάτια των παιδιών μας, οπότε θα πρέπει να είμαστε και αντάξιοι!




Δεν υπάρχουν σχόλια: