13.2.17

Πάρτυ με θέμα: Ονειροπαγίδα!



Φέτος αποφάσισα να ξεκινήσω νωρίς τον προγραμματισμό για το πάρτυ της μικρής μου. Για την ακρίβεια, ένα μήνα και κάτι πριν τα δεύτερα γενέθλια της. Και αυτό γιατί, αφενός μεν είμαι σε πολύ καλό mood και αφετέρου δε, θέλω να είναι όλα φροντισμένα, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Οπότε...τις τελευταίες ημέρες ήμουν σε αναζήτηση θέματος (γιατί κάθε παιδικό πάρτυ που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να έχει ένα κεντρικό θέμα🙂). Μετά από πολλά γράψε σβήσε, κατέληξα στην ονειροπαγίδα σε συνδυασμό με Ινδιάνικα στοιχεία (φτερά, mini teepee κτλ). Σαν αντικείμενο η ονειροπαγίδα είναι λίγο μαγική, έχει ένα μυστήριο, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα πανέμορφο διακοσμητικό στοιχείο.

Για να μην μείνουμε όμως εκεί, σας παραθέτω απόσπασμα με λεπτομέρειες για την προέλευση και την χρήση της.

"Ονειροπαγίδες κατασκεύασαν αρχικά οι Ινδιάνοι Τσιπέουα (αλλιώς Οτζίμπουε). Το αντικείμενο στη γλώσσα τους ονομάζεται asabikeshiinh. Τις κατασκεύαζαν πλέκοντας σε δίχτυ κλωστές από νεύρα μέσα σε στεφάνια από ξύλο ιτιάς, με μια πλέξη που θύμιζε ιστό αράχνης. Συνήθως τις διακοσμούσαν με χάντρες και φτερά. Μετά τις κρεμούσαν πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών, για να τα προστατέψουν από τα κακά όνειρα. Με τον καιρό και καθώς το παιδί μεγάλωνε, η ονειροπαγίδα φθειρόταν και καταστρεφόταν. Υποτίθεται ότι μόνο τα καλά όνειρα μπορούσαν να περάσουν από την κεντρική τρύπα της ονειροπαγίδας, ενώ τα κακά σκάλωναν και έμεναν παγιδευμένα. Στη συνέχεια, τα παγιδευμένα κακά όνειρα θα διαλύονταν με το πρώτο φως της αυγής."

Πηγή: Wikipedia

Το αγαπημένο μου By HeArt θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τον στολισμό του πάρτυ, καθώς και τα δωράκια των μικρών προσκεκλημένων μας.
Με τις εξαιρετικές, χειροποίητες, υφασμάτινες δημιουργίες τους θα προσπαθήσουμε, να φέρουμε λίγο Ινδιάνικο αέρα στο πάρτυ μας.

Για να πάρετε μια γεύση των κατασκευών των τους, κάντε κλικ εδώ
Και αυτό γιατί οι δημιουργικές δυνατότητες των ανθρώπων στο By HeArt είναι πραγματικά απεριόριστες. Πάντα με φρέσκιες ιδέες και έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν ανά πάσα στιγμή.

Ανυπομονώ! Εννοείται ότι σε επόμενο post, μετά το πάρτυ θα σας τα έχω όλα αναλυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: