17.4.18

Tips για να οργανώσεις τα κοσμήματα σου!


Μα πόσο υπέροχο είναι, να έχει μια γυναίκα, τα πάντα τακτοποιημένα και οργανωμένα, ώστε να μπορεί εύκολα και χωρίς να ξοδεύει χρόνο, να βρει οτιδήποτε ψάχνει. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μια γυναικεία ντουλάπα, η ανάγκη για οργάνωση είναι επιτακτική.

Σήμερα ξόδεψα αρκετές ώρες τακτοποιώντας την δική μου ντουλάπα. Συνηθίζω να το κάνω κάθε μήνα επιφανειακά και κάθε αλλαγή σεζόν σε βάθος. Σε αυτή την ανάρτηση θα εστιάσω στην τακτοποίηση των κοσμημάτων. Κάθε γυναίκα έχει αμέτρητα, οπότε η οργάνωση τους αποτελεί έναν μικρό μπελά.

Καταρχήν, πριν ξεκινήσω οτιδήποτε, φροντίζω να κάνω ενός είδους φιλτράρισμα, για το τι φοράω συχνότερα. Τα κομμάτια που έρχονται δεύτερα/τρίτα στις επιλογές μου, τα αποθηκεύω ένα ένα ξεχωριστά χρησιμοποιώντας σακουλάκια οργάντζας ή απλό τούλι. Δεν τα καταχωνιάζω κάπου ξεχασμένα, γιατί καμία φορά ανατρέχω σε αυτά. Τα τοποθετώ όμορφα σε μια μεγάλη μπιζουτιέρα, ένα ιδιαίτερο κουτί ή μια καπελιέρα (ναι ναι βολεύει ιδιαιτέρως).

Ένα πολύ χρήσιμο tip για να μην χαλάνε τα faux bijou μας, είναι να βάλουμε σε ένα σακουλάκι υφασμάτινο ή τούλι, ρύζι (οποιουδήποτε τύπου☺️) και να το τοποθετήσουμε ανάμεσα στα κοσμήματα μας, ώστε να απορροφά την υγρασία. 

Τώρα όσον αφορά τα κοσμήματα που φοράω συχνότερα, πάλι σε μια όμορφη μπιζουτιέρα ή εάν δεν χωράνε σε ένα μεγάλο συρτάρι. Με τον ίδιο τρόπο, κάθε κόσμημα ξεχωριστά σε σακουλάκι οργάντζας ή τούλι. 

Είναι όμως και εκείνα τα πιο ιδιαίτερα...που δεν θες με τίποτα να πετάξεις το όμορφο κουτάκι τους.
Γι’αυτά αφιερώνω ένα μεγάλο συρτάρι και τα αποθηκεύω όλα εκεί, όχι το ένα πάνω στο άλλο, αλλά με τρόπο τέτοιο, ώστε να βλέπω όλα τα κουτάκια. 

Αυτά από εμένα. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι. 

xo xo,
Αγγελική 


1 σχόλιο:

Sofia Dermataki είπε...

Πολύ ωραίο, ευχαριστώ!