5.1.18

10 "πρέπει" για ένα ευτυχισμένο νέο έτος!


Πρώτες ημέρες του νέου έτους και γράφω σβήνω...τι θα πρέπει να αποφύγω/αλλάξω φέτος για μια πραγματικά ευτυχισμένη χρονιά! Γιατί καλές οι ευχές, αλλά θα πρέπει και να γίνουν και πράξεις. 
Και η καλύτερη στιγμή για να τα βάλει κανείς όλα κάτω, είναι αυτές οι πρώτες ημέρες της χρονιάς, όπου λίγο-πολύ μας διακατέχει όλους, μια περίσσεια αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. 

Οπότε για το 2018 πρέπει: 

1. Να αποφύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους! Δεν υπάρχει χειρότερο πίστεψε με. Ο τοξικός άνθρωπος θα σε δηλητηριάζει πάντα και παντού, κανόνας! Οπότε μακριά και αγαπημένοι. 

2. Να μην βασίζουμε σε τρίτους την ευτυχία μας. Η ευτυχία μας ξεκινά από εμάς και μόνο. Αν εχεις εκπαιδεύσει τον εαυτό σου να ευτυχεί, ακόμα και με τις πιο μικρές χαρές που μας προσφέρει η ζωή, τότε μάλλον έχεις πετύχει το απόλυτο. 

3. Να μην θέλουμε να έχουμε πάντα τον έλεγχο. Διώξε το control freak από μέσα σου και θα με θυμηθείς. Το ξέρω είναι δύσκολο, αλλά προσπάθησε. Επιβάλλεται, κάποιες στιγμές να αφήνεις τον εαυτό σου, να απολαύσει τη ζωή χωρίς πρόγραμμα, κανόνες κτλ 

4. Να σταματήσουμε να ύπερ-αναλύουμε γεγονότα και καταστάσεις. Θυμήσου ότι η ζωή είναι απλή, δέξου τα πράγματα όπως έρχονται και μην ψάχνεις μια εξήγηση πίσω από το καθετί. 

5. Να μην ζούμε στο παρελθόν. Βεβαίως, μεγαλώνοντας, αναπολούμε αλλά μέχρι εκεί. Ζούμε για το μέλλον και απολαμβάνουμε το παρόν. 

6. Να αγαπάμε τον εαυτό μας. Να τον φροντίζουμε.  

7. Να λέμε συγγνώμη όταν πρέπει. Και να μην κατηγορούμε άλλους για τα λάθη μας. 

8. Να λέμε ευχαριστώ όταν πρέπει. Η ευγνωμοσύνη είναι η αρχή της ευημερίας.

9. Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτό που έχεις. Θα καταλήξεις να έχεις περισσότερα. Αν επικεντρώνεσαι σε ό,τι δεν έχεις, ποτέ δεν θα έχεις αρκετά. Τάδε έφη Oprah Winfrey.

10. Να είσαι ο εαυτός σου! 






2 σχόλια:

Bliss Seeking Mom είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις! Για μένα η ευγνωμοσυνη είναι το πιο σημαντικό! Από εκεί ξεκινάει η ευτυχία πιστεύω! ❤

Little Things είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ♥️😊